Το MySQLDumper, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Αποτελείται από ένα συμπιεσμένο αρχείο, που μέσα έχει ένα φάκελο με όνομα msd1.24.4. Αποσυμπιέζουμε το φάκελο αυτόν στο root φάκελο του server μας (εκεί που έχουμε τα αρχεία των ιστοσελίδων μας) και τον μετονομάζουμε σε msd για ευκολία, ή ότι άλλο θέλουμε.
Μετά πάμε στη διεύθυνση
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://i-selida-mas.gr/msd
Μας εμφανίζει την οθόνη εγκατάστασης του MySQLDumper. Επιλέγουμε την ελληνική γλώσσα και έπειτα Installation.
Στο επόμενο βήμα μας ζητάει τα στοιχεία του SQL server μας. Τα συμπληρώνουμε (απαραίτητα στοιχεία είναι μόνο το όνομα host, το όνομα και ο κωδικός). Και πατάμε σύνδεση με MySQL.
Αν όλα είναι σωστά θα μας εμφανίσει Η σύνδεση με τη Β.Δεδομένων είναι επιτυχής. και πατάμε Αποθήκευση και συνέχεια με την εγκατάσταση.
Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μας εμφανίζει την αρχική οθόνη του MySQLDumper.
Επιλέγουμε την βάση μας, όπως φαίνεται στο 1 και έπειτα πατάμε Αντίγραφα ασφαλείας, όπως φαίνεται στο 2.
Και έπειτα πατάμε στο Εκκίνηση νέου Αντιγράφου ασφαλείας.
Μόλις ολοκληρωθεί, μας λέει ότι το αρχείο δημιουργήθηκε επιτυχώς και πατάμε συνέχεια.
Εκεί εμφανίζεται το αρχείο μας, το οποίο αν πατήσουμε πάνω του, μας το κατεβάζει στον υπολογιστή μας (προτείνεται).
Σημείωση: Τα αρχεία που δημιουργούνται, πάνε στον φάκελο \work\backup του MySQLDumper.