Κανόνες phpBBgr

Ανακοινώσεις σχετικά με τις εκδόσεις του phpBB και την ιστοσελίδα.
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
tzampatzis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2016, 09:02
Τοποθεσία: Παναγιώτης@Λέσβος
Επικοινωνία:

Κανόνες phpBBgr

Δημοσίευση από tzampatzis »

Με την εγγραφή σας στο phpBBgr, αποδέχεστε και συνομολογείτε στους ακόλουθους όρους και κανόνες.

Κανόνες για τις Δ. Συζητήσεις και τις δημοσιεύσεις:
  • Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε Δ. Συζήτηση, του οποίου η θεματολογία σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λάθος Θ.Ενότητα, ειδοποιήστε τον Συντονιστή τις ενότητας προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στην ορθή κατηγορία.
  • Όλες οι δημοσιεύσεις πρέπει να γίνονται με τρόπο τέτοιο ώστε να μην προσβάλονται χρήστες, ή μέλη των ομάδων. Η χρήση κακής γλώσσας και ρατσιστικων ή προσβλητικών σχολίων επιφέρει άμεση διαγραφή της δημοσίευσης και κατάλληλες συνέπειες στον συγγραφέα.
  • Μην γράφετε με κεφαλαίους χαρακτήρες, τόσο στον τίτλο, όσο και στο περιεχόμενο του μηνύματος. Αν θέλετε να τονίστε κάτι χρησιμοποιήστε έντονη (bold) γραφή. Εκτός του ότι είναι κουραστικό για τον αναγνώστη, στη γλώσσα του internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχής χρήση μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
  • Η άσκοπη δημοσίευση μηνυμάτων θα θεωρείτε εφεξής spam και θα χειρίζεται κατάλληλα. Αν θέλετε να κάνετε κάποια συμπλήρωση τότε κάντε επεξεργασία την τελευταία δημοσίευσή σας και συμπληρώστε στο τέλος του μηνύματος. Πολλαπλές δημοσιεύσεις θα διαγράφονται και πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε κλείδωμα του θέματος.
  • Τα μηνύματά σας πρέπει να τα γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες και λέξεις για να μην κουράζεται ο αναγνώστης. Οποιαδήποτε μηνύματα γράφονται με greeklish θα αγνοούνται και πιθανό να οδηγήσουν σε κλείδωμα της δημοσίευσης και προειδοποίηση του μέλους.
  • Πριν προχωρήστετε στην δημοσίευση της ερώτησής σας καλό θα ήταν να κάνετε μια αναζήτηση στις Δ. Συζητήσεις για το θέμα που αναζητάτε, είναι πολύ πιθανό να έχει απαντηθεί ήδη, οπότε γλυτώνετε χρόνο και εσείς, αλλά και η ομάδα υποστήριξης.
  • Κατα την δημοσίευσή σας, μην χρησιμοποιείτε ύφος έντονο και απαιτητικό, αλλά ζητήστε αυτό που θέλετε ευγενικά και όσο το δυνατόν με καλύτερα διατυπωμένο τρόπο.
  • Όταν χρησιμοποιείτε το χαρακτηριστικό της παράθεσης μην παραθέτετε όλη την δημοσίευση, αλλά μόνο το μέρος που σας ενδιαφέρει. Είναι κουραστικό να μεταβαίνεις στο τέλος μιας πολύ μεγάλης δημοσίευσης για να δεις την απάντηση.
  • Σε περίπτωση που στο μήνυμά σας έχετε αντιγράψει ένα απόσπασμα από άλλη ιστοσελίδα, ή γενικότερα από άλλο μέσο, καλό θα ήταν στο τέλος να αναφέρετε και την πηγή προέλευσης.

Κανόνες σχετικοί με τα Πνευματικά δικαιώματα και υπογραφές:
  • Σελίδες οι οποίες δεν περιλαμβάνουν το επίσημο copyright του phpBB στο κάτω μέρος (ή τουλάχιστο σε εμφανές σημείο της σελίδας) δεν θα λαμβάνουν υποστήριξη και το θέμα θα κλειδώνεται χωρίς πρώτερη προειδοποίηση.
  • Σύνδεσμοι που οδηγούν σε σελίδες με παράνομο υλικό (παράνομα λογισμικά warez, πορνογραφικό υλικό, κλπ), θα διαγράφονται χωρίς πρώτερη προειδοποίηση και ο χρήστης που τα δημοσιεύει θα έχει τις κατάλληλες συνέπειες.
  • Απαγορεύεται η οποιαδήποτε προβολή (διαφήμιση) σελίδας (εμπορικής, που περιέχει δηλαδή προϊόντα ή υπηρεσίες επι πληρωμή), οπουδήποτε στο φόρουμ χωρίς την έγγριση των διαχειριστών. Τέτοια ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση αυτού του συνδέσμου και την προειδοποίηση του μέλους.
  • Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την υπογραφή του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 255 χαρακτήρες και μπορούν να περιέχουν συνδέσμους προς την προσωπική σας σελίδα. Απαγορεύονται οι σύνδεσμοι σε εμπορικές σελίδες, εκτός και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών.

Κανόνες συμπεριφοράς απέναντι σε άλλα μέλη και προσωπικά μηνύματα:
  • Απαγορεύετε ρητά η αποστολή μηνυμάτων (προσωπικών ή απλών δημοσιεύσεων [παραπομπή στον κανόνα 1b]) που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο προς άλλο χρήστη ή ομάδα χρηστών. Σε τέτοια περίπτωση ενημερώστε κάποιο άτομο από τις κατάλληλες ομάδες (Διαχειριστές, Συντονιστές), περιλαμβάνοντας και το προσβλητικό μήνυμα.
  • Υποστήριξη δίνεται υπο τη μορφή κοινότητας, ως εκ τούτου ζητάμε να ΜΗΝ αποστέλετε προσωπικά μηνύματα σε κανένα από τα μέλη της ομάδας με σκοπό την υποστήριξη, όπως επίσης μην αποστέλετε προσωπικά μηνύνατα για να ειδοποιήσετε την ομάδα για νέες απαντήσεις στο θέμα σας. Να είστε σίγουροι οτι η κάθε ομάδα παρακολουθεί τις Δ. Συζητήσεις που είναι υπεύθυνη. Ενέργειες που αντιτίθενται στο παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν στην προειδοποίηση του μέλους.

Γενικοί κανόνες υποστήριξης:
  • Η παρούσα κοινότητα αφορά την υποστήριξη του λογισμικού phpBB, υποστήριξη για λογισμικά άλλων δεν έχει θέση σε αυτή την κοινότητα. Σε τέτοια περίπτωση, αναζητήστε βοήθεια στην κοινότητα του εκάστοτε λογισμικού.
  • Υποστήριξη σε θέματα τεχνικά (Apache, IIS, MySQL, κλπ), μπορεί να δωθεί από την κοινότητα. Ωστόσο σε περίπτωση που δεν απαντηθεί η απορία σας, καλύτερα να ανατρέξετε στην κοινότητα υποστήριξης του εκάστοτε συστήματος.
  • Αν αισθάνεστε οτι έχετε αδικηθεί από κάποιο μέλος της ομάδας, παρακαλώ επικοινωνήστε με κάποιο μέλος της ομάδας διαχειριστών ή Super Moderator για να διευθετηθεί το θέμα σας κατόπιν φυσικά σχετικής συζήτησης.
  • Σχετικές ρυθμιστικές δημοσιεύσεις κανόνων θα μπαίνουν στην κατηγορία Ανακοινώσεις. Για οποιαδήποτε πρόταση μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος από την ομάδα των διαχειριστών για να διευθετηθεί κατόπιν συζητήσεως.

Διαγραφή λογαριασμού
  • Το κάθε μέλος του phpbbgr.com μπορεί να ζητήσει την άμεση διαγραφή του από την κοινότητα έχοντας έρθει πρώτα σε επικοινωνία με [την ομάδα]. Όλες οι αναρτήσεις π.χ: δημοσιεύσεις, συνημμένα κ.τ.λ παραμένουν στο phpbbgr.com και δεν μπορούν να διαγραφούν αλλά μεταφέρονται στον χρήστη anonymous (επισκέπτη).
Δεν παρέχεται υποστήριξη μέσω προσωπικών μηνυμάτων, γι' αυτό έχουμε το phpBBgr.com
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”