Σελίδα 1 από 1

Ολοκλήρωση αναβάθμισης

Δημοσιεύτηκε: Τρί 24 Ιαν 2017, 11:36
από tzampatzis
Πλέον το phpBBgr, λειτουργεί με ψηφιακό πιστοποιητικό κρυπτογράφησης (ένδειξη secure στον Chrome, ή πράσινη κλειδαριά στον Firefox), το οποίο μέχρι να δώ πώς θα πάει το θέμα, έχει γίνει έκδοσή του από την κεντρική Αρχή Πιστοποίησης Let's Encrypt.
Επίσης λειτουργούμε με νεότερη έκδοση PHP (7.0.15), όπου παρατηρώ μικρή αύξηση της απόδοσης της σελίδας στο phpBB, αλλά απολύτως καμία διαφορά στα συμβατικά μου project.
Χρησιμοποιούμε νεότερη έκδοση του webserver (NGINX 1.10.2) και κάνω τον χειρισμό όλων των σφαλμάτων μέσα στην εφαρμογή του phpBB.
Αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια για την ρύθμιση των rewrites του phpBB σε NGINX, ας ανοίξει ένα θέμα στα υπόλοιπα για να του γράψω αντίστοιχα ποια blocks θα φτιάξει.
Η μόνη εκκρεμότητα που μένει, είναι η ρύθμιση του mail server, αλλά επειδή δεν έχω την διαχείριση του domain, είναι δύσκολο να προσθέσω τις απαραίτητες dns εγγραφές.
Αν δεν τα καταφέρω θα χρησιμοποιήσω τον mail server του phpbb4u.gr, αλλά θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Re: Ολοκλήρωση αναβάθμισης

Δημοσιεύτηκε: Παρ 27 Ιαν 2017, 09:40
από harris
Μια πρόταση: Αφου δεν εχεις τον απολυτο έλεγχο του domain καλο είναι να γίνει μια αντιγραφή της βάσης στο domain phpbb4u.gr και να γίνεται forwarding απο το phpbbbgr.com στο phpbb4u.gr. Ωστε να μάθουν ΟΛΟΙ το νεο domain (phpbb4u.gr) .

Re: Ολοκλήρωση αναβάθμισης

Δημοσιεύτηκε: Παρ 3 Φεβ 2017, 18:24
από tzampatzis
Το domain ειναι ιστορικό. Προσπαθώ να πάρω εδώ και μερικά χρόνια το phpbb.gr, αλλά δεν το δίνει ο ιδιοκτήτης του.
Το phpbbgr.com το έχει ο Σάκης, οπότε μπορούμε να συνεννοηθούμε, ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους να πάρω και την διαχείρισή του, οπότε να έχω μεγαλύτερη ελευθερία σχετικά με τα dns.
Το phpbb4u.gr το κρατάω κυρίως για δοκιμαστικούς λόγους, δεν είναι στον ίδιο server με το phpbbgr, αλλά είναι αδερφάκια οι server.