Επαναφορά βάσης δεδομένων με phpMyAdmin

Οδηγοί για γενικά θέματα του phpBB. Οι οδηγοί θα αφορούν τη σειρά εκδόσεων 3.1.x και 3.2.x.
Άβαταρ μέλους
tzampatzis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 300
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2016, 09:02
Τοποθεσία: Παναγιώτης@Λέσβος
Επικοινωνία:

Επαναφορά βάσης δεδομένων με phpMyAdmin

Δημοσίευση από tzampatzis »

Παρακάτω θα δείξουμε την διαδικασία επαναφοράς της βάσης δεδομένων μας μέσα από το εργαλείο phpMyAdmin.
Η σύνθεση του server που χρησιμοποιώ είναι:
  • Apache 2.4.18
  • MariaDB 10.0.24
  • PHP 5.6.18
  • phpMyAdmin 4.5.5
Η διαδικασία παραμένει ίδια σε οποιαδήποτε έκδοση των προαναφερθέντων, όπως επίσης και σε διαφοροποιήσεις π.χ. Αν κάποιος έχει nginx αντί για Apache, MySQL αντί για MariaDB και οποιαδήποτε έκδοση PHP.
Η έκδοση του phpBB που θα χρησιμοποιήσω είναι η τελευταία έκδοση της σειράς 3.0 (3.0.14), ωστόσο η διαδικασία παραμένει ίδια για οποιαδήποτε έκδοση phpBB ή για οποιαδήποτε βάση δεδομένων.
Πρώτο βήμα να ανοίξουμε το εργαλείο διαχείρισης της βάσης δεδομένων phpMyAdmin βάζοντας στο browser μας την κατάλληλη διεύθυνση (μας την έχει δώσει ο πάροχός μας, αν όχι, επικοινωνούμε μαζί του και τον ρωτάμε).

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε μια κενή βάση δεδομένων, στην οποία θα επαναφέρουμε το backup που δημιουργήσαμε σε προηγούμενο οδηγό. Οπότε από το εργαλείο phpMyAdmin πηγαίνουμε στην επιλογή που λέει new πάνω από τη λίστα των βάσεων ή εκεί που λέει databases (όπως φαίνεται στο #1) και έπειτα συμπληρώνουμε κατάλληλα το όνομα για τη βάση και την κωδικοποίηση (βέλη #2). (Σημείωση: Για να δουλέψει μετά σωστά το phpbb μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο όνομα για τη βάση που είχαμε δώσει στην αρχική εγκατάσταση. Αν δεν το θυμόμαστε, υπάρχει μέσα στο config.php στη μεταβλητή $dbname.) (Υπενθύμιση: Το phpBB χρησιμοποιεί κωδικοποίηση βάσης utf8_bin). Τέλος πατάμε το create και η βάση μας δημιουργείται (βέλος #3).
phpmyadmin4.jpg
Μόλις δημιουργήσουμε τη βάση μας, πατάμε κλικ πάνω της (από τη λίστα βάσεων στα αριστερά) για να την επιλέξουμε(βέλος #4). Αφού το κάνουμε, πατάμε στην επιλογή Import (βέλος #5). Αφού επιλέξουμε με το κουμπι browse το αντίγραφο της βάσης που είχαμε κρατήσει (βέλος #6), επιλέγουμε το Go (βέλος #7). Και έχουμε πλέον επαναφέρει το backup στην βάση μας.
phpmyadmin5.jpg
Σημείωση: Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε ήδη την βάση και να μη χρειάζεται να την ξαναδημιουργήσουμε για να επαναφέρουμε το backup. Για να γίνει αυτό πρέπει να αδειάσουμε την βάση από τα παλιά της δεδομένα. Έτσι επιλέγουμε τη βάση, μετά πάμε κάτω κάτω και πατάμε το κουμπάκι που λέει Check All. Αφού το κάνουμε Επιλέγουμε από το δίπλα dropdown την επιλογή drop. Πατάμε yes και έχει αδειάσει η βάση μας. Έπειτα επαναφέρουμε το backup όπως παραπάνω (βέλος #4 και μετά).
phpmyadmin6.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Δεν παρέχεται υποστήριξη μέσω προσωπικών μηνυμάτων, γι' αυτό έχουμε το phpBBgr.com

Επιστροφή στο “Οδηγοί”